Du tar avtrycket, vi sköter resten!

HealthySmile

Blekgelen som vi använder i HealthySmile ger mycket goda resultat på vanliga missfärgningar orsakade av kaffe, tobak och andra färgrika födoämnen. Dessutom är den effektiv vid behandling av kraftigare missfärgningar orsakade av t. ex. läkemedel och fluor.

 

Så här går Healthy Smile konceptet till:

Konceptet

De som har testat säger

Healthy Smile ger superfina resultat! Det är en smidig arbetsgång och väldigt exklusiva och professionella förpackningar som innehåller allt man behöver. Dessutom otroligt bra passform på skenorna. Vad mer kan man begära!

Nybrokliniken, Stockholm. Tandläkare Karla Reigo och Tove Haglund

Supersmidig behandling som gav mig fina vita tänder till mitt bröllop!

Lisa Larsson

Äntligen en vetenskapligt testad tandblekning som är smidigt och enkelt både för mig och mina patienter.

Leg. Tandhygienist Annica Henning

Jag fick HealthySmile i 60-års present. Nu känner jag mig som 50!

Marie Andersson

Många nöjda patienter och inga ilningar!

Tandläkare Kerstin Ramsten, Ramstenskliniken

HealthySmile

är vetenskapligt testat och har ett högt vatteninnehåll för att inte torka ut tanden

HealthySmile

I varje Healthy Smile behandling ingår:

Individuellt anpassade skenor, UK+ÖK

4 x 3 g Whiteness Perfect tandblekningsgel i sprutor, 10% eller 16%

1 förvaringask

Patientinstruktioner

Patienten får allt levererat i en exklusiv box med skenor och blekmaterial.

Informera gärna patienten om

Efterbehandling

Informera gärna om efterbehandling med Opalescence Whitening Toothpaste. Detta bibehåller resultatet av tandblekningsbehandlingen.

Touch ups

Föreslå gärna en “touch up” efter ett år. Patienten kan köpa Whiteness Perfect, via er då det finns i refillpack att köpa.

Undvik sura drycker

Tipsa patienten om att se upp för sura drycker som över tid kan ge frätskador på emaljen.

?

Vanliga patientfrågor & svar

Hur fungerar det?

Tandläkaren/tandhygienisten ställer en diagnos på dina tänder och bedömer utifrån denna om en tandblekningsbehandling kan genomföras. För att göra blekningsskenan tas ett avtryck av tänderna och sedan görs skenor som passar den individuella tandraden. Blekgelen appliceras i den tunna, bekväma skenan som placeras på dina tänder. När du bleker bryts blekmedlet karbamidperoxid ner till fritt syre som tränger in i emaljen och dentinet (den hårdvävnad som finns under emaljlagret). Det fria syret bleker de missfärgade ytorna, och tanden får en ljusare nyans. Strukturen på tanden påverkas inte då blekgelen som ingår i HealthySmile har mycket högt vatteninnehåll. Forskning visar att fluoret som finns i blekmedlet istället stärker tanden!

Hur lång tid tar det?

Redan efter första användningen kan du märka en förändring. Vanligen får du ett bra resultat efter 3-8 användningar, men det kan ta både kortare och längre tid. Hur lång tid det tar beror bland annat på dina tänders färg- nyans och hur missfärgade de är. Före behandlingen går din tandläkare/ tandhygienist igenom vilket resultat du kan förvänta dig.

Hur länge håller en tandblekning?

Det är helt säkert att bleka tänderna med dokumenterade tandbleknings- material förutsatt att behandlingen görs av tandläkare/tandhygienst. Blekgelen i HealthySmile™ är säker och det är bevisat genom en mängd vetenskapliga studier. Samtliga ingredienser är granskade och dokumenterade. Den aktiva ingrediensen som bleker tanden är karbamidperoxid och den har under mer än 25 år använts för att ge patienter ljusare leenden. 2012 stärktes lagstiftningen för tandblekning och blekprodukten i HealthySmile uppfyller alla krav. Detta innebär bland annat att HealthySmile enbart säljs till legitimerad tandvårdspersonal och att behandlingen måste utföras av tandläkare/tandhygienist och att patienten måste vara minst 18 år.

Finns det några biverkningar?

En del patienter kan uppleva ökad känslighet för varmt och kallt under tandbleknings-behandlingen. Detta är övergående och kan behandlas med kaliumnitrat som finns i Desensibilize KF eller annan produkt som din tand- läkare/tandhygienist ordinerar. Känsligheten försvinner normalt inom 48 timmar efter avslutad behandling.

Kan jag kan bleka tänderna när jag är gravid?

Gravida och ammande bör undvika att bleka sina tänder då det inte har bedrivits forskning på denna grupp kvinnor.

Varför får man mörkare tänder?

Vi har drycker som kaffe, te, rödvin och hälsodrycker som vi dricker mer frekvent än tidigare. Vi utsätter tänderna för pigmentrik kost flera gånger per dag. Rökning och snusning är också två stora bovar. Pigmentet vandrar även in i tanden och fortsätter att mörkna över tid. Idag behåller vi tänderna livet ut och det innebär att många äldre bleker sina tänder högt upp i åldrarna.

Hur påverkas mina lagningar?

Plast och porslinslagningar, kronor, fasader och liknande kommer inte att blekas. Materialet bleker endast tandens emalj. Har du missfärgade rötter blir dessa ej ljusare av blekningen. Tandläkaren undersöker dina tänder innan behandlingen påbörjas. Du får information vilka tänder som kommer att blekas och behandlingsgången.

Vilket resultat kan jag vänta mig?

Det är svårt att svara på exakt hur bra resultat en tandblekning kommer att ge. Det är många faktorer som spelar in och dessa varierar från person till person. Tandläkaren undersöker dina tänder och tar ett färgprov i samband med starten på din behandling. Efter avslutad behandling tas ett nytt färgprov. I de flesta får en märkbart ljusare tänder.

Måste jag bleka alla mina tänder samtidigt?

Du kan bleka en käke i taget. Har du kronor och broar kan du bleka dina egna tänder som kanske har missfärgats med åren för att matcha broarna som behållit sin ljusa färg. Tandläkaren ger dig instruktioner hur du ska göra.

Missfärgningar på tänderna?

Tandblekningen tar bort de flesta missfärgningar från livsmedel och tobak även om vissa pigment kan vara svåra och behöver längre tid. Missfärgningar som kvarstår kan tandläkaren ytterligare behandla med microabrasion. Tandläkare gör en bedömning om en sådan behandling kan göras.

Vad är en färgtagning?

Tandläkaren använder en färgkarta för att ta färg före och efter behandlingen. Det finns även mer avancerad teknik som mäter färgen på dina tänder. Med denna metod är det lättare att se resultaten av tandblekningen. Det kan vara klokt att jämföra innan blekningen påbörjas vilket mål man har för behandlingen så inte blekningen går till överdrift.

Kontakta gärna oss

Vi svarar på frågor och kommer ut och besöker er.

Annica Henning

Leg. Tandhygienist/Produktspecialist

Åhrén Dental Consult

0709-14 50 64

annica@ahrendental.com

Annie Mark

Tandsköterska/Produktspecialist

Åhrén Dental Consult

0709-14 50 61

annie@ahrendental.com

Tel kundtjänst: 08-646 11 02

Hitta din HealthySmile tandläkare

Lägg till mig som återförsäljare